5% roztok oxidu síričitého - 1000 ml

5% roztok oxidu síričitého - 1000 ml

5% roztok na sírenie a konzervovanie muštov, vína . Roztok chráni víno pred nežiaducim znehodnotením.

1,89 € s DPH

Dostupnosť: Skladem

Zloženie : 95% voda, 5% SO2 (oxid síričitý)

Využitie:

Používa sa ako konzervant v potravinárskom priemysle, ako tradičný prostriedok na sírenie vín, pomáha prechádzať oxidačnému šoku (napríklad hnednutie vína), zabraňuje nežiadúcemu rozmnoženiu mokrobiálnej zložky.


POUŽITIE A DÁVKOVANIE:

Potrebné množstvo roztoku pridávame priamo do muštu alebo vína za neustáleho miešania.

 - zdravý,sladký mušt : 100ml/100l

- v prípade ak úroda obsahuje menšie množstvo bobúľ poškodených hnilobou : 150ml/100l

- v prípade ak je úroda značne poškodená hnilobou : 200ml/100l

- pri preprave čerstvého muštu : 300ml/100l

- pri slabom sírení vín : 100ml/100l

- pri strednom sírení vín: 200ml/100l

- pri silnom sírení vín : 300ml/100l

V prípade vín je priemerné jednorázové množstvo 1-2dcl/100l mesačne alebo dvojmesačne. Toto množstvo zvyšuje obsah kyseliny sírovej vo víne v množstve asi 50-100mg/liter

Ak je možnosť pred sírením treba laboratérne stanoviť obsah voľnej kyseliny sírovej vo víne.

 

Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.

Roztok oxidu síričitého je veľmi prchavá látka, preto po použití treba fľašu hneď uzavrieť.
Skladovať na suchom, chladnom mieste chránenom pred priamym slnečným žiarením a prístupu vzduchu.

Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie