Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.
Plodina |
Škodlivý činiteľ |
Koncentrácia v % |
Dávka na 10 litrov vody |
Čakacia lehota v dňoch |
Povolené kombinácie a poznámky |
broskyne |
Kučeravosť listov broskýň |
60 g |
28 dní |
na jeseň alebo na jar pred pučaním stromov |
|
cibuľa |
Pleseň cibuľová |
60-70 g |
7 dní |
+ zmáčadlo, podľa signalizácie |
|
pór |
Pleseň cibuľová |
60-70 g |
7 dní |
+ zmáčadlo, podľa signalizácie |
|
čerešne |
Baktériové a hubové odumieranie konárov |
30-50 g |
28 dní |
1. ošetrenie na začiatku opadávania listov, 2. ošetrenie za 10-14 dní, 3. ošetrenie pred pučaním |
|
višne |
Baktériové a hubové odumieranie konárov |
30-50 g |
28 dní |
1. ošetrenie na začiatku opadávania listov, 2. ošetrenie za 10-14 dní, 3. ošetrenie pred pučaním |
|
hrušky |
Baktériová spála |
10-20 g |
28 dní |
na začiatku a na konci kvitnutia, začiatok rastu plodov /voliť spodnú hranicu koncentrácie/, škôlky, t.j. porasty určené na expedíciu je možné pred odlistením ošetriť koncentrátom 0,3% |
|
jablone |
Baktériová spála ružovitých |
5-10 g |
28 dní |
na začiatku a na konci kvitnutia, začiatok rastu plodov /voliť spodnú hranicu koncentrácie/, škôlky, t.j. porasty určené na expedíciu je možné pred odlistením ošetriť koncentrátom 0,3% |
|
jahody |
Biela a fialová škvrnitosť listov jahôd |
35-40 g |
10 dní |
len po zbere ovocia |
|
rajčiak |
pleseň zemiakov (fytoftóra) |
60-70 g |
7 dní |
||
rajčiak |
Septóriová škvrnitosť rajčiakov |
60-70 g |
7 dní |
||
rajčiak |
Čerň rajčiaková |
60-70 g |
7 dní |
||
tekvicová zelenina |
baktériová škvrnitosť listov |
60-70 g |
3 dni |
podľa signalizácie |
|
tekvicová zelenina |
Pleseň uhorková |
25-50 g |
3 dni |
podľa signalizácie |
|
uhorky - nakladačky |
Pleseň uhorková |
35-40 g |
3 dni |
+ Previcur 607 SL (0,2%) |
|
vinič (na víno) |
Peronospóra viniča |
50 g |
35 dní |
||
vinič (na víno) |
Červená spála viniča |
50 g |
35 dní |
||
vinič (stolové hrozno) |
Peronospóra viniča |
50 g |
7 dní |
||
vinič (stolové hrozno) |
Červená spála viniča |
50 g |
7 dní |
||
zeler |
Septóriová škvrnitosť listov zeleru |
60-70 g |
7 dní |
||
zemiaky |
pleseň zemiakov (fytoftóra) |
40-50 g |
7 dní |
podľa signalizácie |
|
fazuľa struková |
Antraknóza fazule |
40 g |
AT |
do začiatku kvitnutia |
|
hrušky |
Nekróza kôry |
30-50 g |
AT |
pri opade listov, pred začiatkom rašenia, max. 2 krát za vegtačné obdobie |
|
jablone |
Nekróza kôry |
30-50 g |
AT |
pri opade listov, pred začiatkom rašenia, max. 2 krát za vegtačné obdobie |
|
marhule |
Nekróza kôry |
30-50 g |
AT |
pri opade listov, pred začiatkom rašenia, max. 3 krát za vegetačné obdobie |
|
lesné dreviny |
Škvrnitosť listov lesných drevín |
40-60 g |
listnaté, pri ohrození porastov, pri prvom výskyte, najneskôr opakovať podľa potreby, v intervale 10-14 dní |
||
mrkva |
Škvrnitosť listov |
35-40 g |
semenné porasty, pred kvitnutím, po odkvitnutí |
||
petržlen |
Škvrnitosť listov |
35-40 g |
semenné porasty, pred kvitnutím, po odkvitnutí |
||
orech |
Antraknóza orecha |
35-40 g |
mladé výsadby, škôlky, po odkvitnutí, aplikáciu opakovať 1-2x, v intervale 7-14 dní |
||
čerešne |
Nekróza kôry |
30-50 g |
1. ošetrenie na začiatku opadu listov, 2. ošetrenie za 10-14 dní, 3. ošetrenie pred rašením |
||
višne |
Nekróza kôry |
30-50 g |
1. ošetrenie na začiatku opadu listov, 2. ošetrenie za 10-14 dní, 3. ošetrenie pred rašením |