Kumulus WG 60g

Kumulus WG 60g

Kontaktný fungicídny prípravok vo forme vodorozpustného granulátu proti múčnatke na jabloniach a viniči, proti erinóze a akarinóze na viniči.

1,16 € s DPH

Dostupnosť: Skladem

Účinná látka:
síra 80%

Spôsob účinku:
kontaktný

Kumulus je sírnatý fungicíd s preventívnym kontaktným účinkom, rýchlym nástupom účinnosti a reziduálnym pôsobením proti hubovým patogénom zo skupiny pravých múčnatiek s vedľajším akaricídnym účinkom.

Odporúčania k aplikácii:

Ošetrenie jabloní sa vykonáva asi 1 týždeň pred kvitnutím v dávke 60 g/10litrov vody a 100m2, po kvitnutí je vhodný do kombinácií. Prvé ošetrenie je v štádiu myšieho uška, ďalšie v 5 – 10-dňových intervaloch podľa infekčného tlaku. Pri teplotách vyšších ako 25 °C neodporúčame vykonávať ošetrenie. Kumulus WG vykazuje účinok na roztočce a obmedzuje skoré infekcie chrastavitosti. Výhodou je možnosť kombinácie s ostatnými používanými fungicídmi.

Proti múčnatke na viniči aplikujeme Kumulus WG v dávke 40- 60 g/10litrov vody a 100m2 pred kvitnutím, 40 g po odkvitnutí. Prvé ošetrenie sa vykonáva pri dosiahnutí 20 cm dĺžky výhonov a ďalej podľa potreby a infekčného tlaku v 5 – 10-dňových intervaloch.

Proti erinóze a akarinóze na viniči aplikujeme koncentráciu 1,5 – 2,0 % (150–200 g/10litrov vody a 100m2). Aplikuje sa na začiatku pučania.
Ochranná lehota pre stolové hrozno je 3 dni a pre spracovanie na víno 42 dní.

Miešateľnosť.
Viď prílohu.

Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.

Plodina

Škodlivý činiteľ

Koncentrácia v %

Dávka na 10 litrov vody

Čakacia lehota v dňoch

Povolené kombinácie a poznámky

jablone

Múčnatka jabloňová

 

60 g

3 dni

prvé ošetrenie v štádiu myšieho uška, opakovať v 5-10 dňových intervaloch

vinič

Akarinóza na viniči

 

200 g

AT

krátko po vypučaní

vinič

Erinóza na viniči

 

200 g

AT

krátko po vypučaní

vinič

Múčnatka viniča

 

60 g

AT

pred kvitnutím

vinič

Múčnatka viniča

 

40 g

AT

po odkvitnutí

Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie