Plodina | Škodlivý činiteľ | Koncentrácia v % | Dávka do 10 L vody na 100m2 | Čakacia lehota v dňoch | Povolené kombinácie a poznámky |
broskyne |
Kučeravosť listov broskýň |
|
60 g |
28 dní |
na jeseň alebo na jar pred pučaním stromov |
cibuľa |
Pleseň cibuľová |
|
60-70 g |
7 dní |
+ zmáčadlo, podľa signalizácie |
pór |
Pleseň cibuľová |
|
60-70 g |
7 dní |
+ zmáčadlo, podľa signalizácie |
čerešne |
Baktériové a hubové odumieranie konárov |
|
30-50 g |
28 dní |
1. ošetrenie na začiatku opadávania listov, 2. ošetrenie za 10-14 dní, 3. ošetrenie pred pučaním |
višne |
Baktériové a hubové odumieranie konárov |
|
30-50 g |
28 dní |
1. ošetrenie na začiatku opadávania listov, 2. ošetrenie za 10-14 dní, 3. ošetrenie pred pučaním |
hrušky |
Baktériová spála |
|
10-20 g |
28 dní |
na začiatku a na konci kvitnutia, začiatok rastu plodov /voliť spodnú hranicu koncentrácie/, škôlky, t.j. porasty určené na expedíciu je možné pred odlistením ošetriť koncentrátom 0,3% |
jablone |
Baktériová spála ružovitých |
|
5-10 g |
28 dní |
na začiatku a na konci kvitnutia, začiatok rastu plodov /voliť spodnú hranicu koncentrácie/, škôlky, t.j. porasty určené na expedíciu je možné pred odlistením ošetriť koncentrátom 0,3% |
jahody |
Biela a fialová škvrnitosť listov jahôd |
|
35-40 g |
10 dní |
len po zbere ovocia |
rajčiak |
pleseň zemiakov (fytoftóra) |
|
60-70 g |
7 dní |
|
rajčiak |
Septóriová škvrnitosť rajčiakov |
|
60-70 g |
7 dní |
|
rajčiak |
Čerň rajčiaková |
|
60-70 g |
7 dní |
|
tekvicová zelenina |
baktériová škvrnitosť listov |
|
60-70 g |
3 dni |
podľa signalizácie |
tekvicová zelenina |
Pleseň uhorková |
|
25-50 g |
3 dni |
podľa signalizácie |
uhorky - nakladačky |
Pleseň uhorková |
|
35-40 g |
3 dni |
+ Previcur 607 SL (0,2%) |
vinič (na víno) |
Peronospóra viniča |
|
50 g |
35 dní |
|
vinič (na víno) |
Červená spála viniča |
|
50 g |
35 dní |
|
vinič (stolové hrozno) |
Peronospóra viniča |
|
50 g |
7 dní |
|
vinič (stolové hrozno) |
Červená spála viniča |
|
50 g |
7 dní |
|
zeler |
Septóriová škvrnitosť listov zeleru |
|
60-70 g |
7 dní |
|
zemiaky |
pleseň zemiakov (fytoftóra) |
|
40-50 g |
7 dní |
podľa signalizácie |
fazuľa struková |
Antraknóza fazule |
|
40 g |
AT |
do začiatku kvitnutia |
hrušky |
Nekróza kôry |
|
30-50 g |
AT |
pri opade listov, pred začiatkom rašenia, max. 2 krát za vegtačné obdobie |
jablone |
Nekróza kôry |
|
30-50 g |
AT |
pri opade listov, pred začiatkom rašenia, max. 2 krát za vegtačné obdobie |
marhule |
Nekróza kôry |
|
30-50 g |
AT |
pri opade listov, pred začiatkom rašenia, max. 3 krát za vegetačné obdobie |
lesné dreviny |
Škvrnitosť listov lesných drevín |
|
40-60 g |
|
listnaté, pri ohrození porastov, pri prvom výskyte, najneskôr opakovať podľa potreby, v intervale 10-14 dní |
mrkva |
Škvrnitosť listov |
|
35-40 g |
|
semenné porasty, pred kvitnutím, po odkvitnutí |
petržlen |
Škvrnitosť listov |
|
35-40 g |
|
semenné porasty, pred kvitnutím, po odkvitnutí |
orech |
Antraknóza orecha |
|
35-40 g |
|
mladé výsadby, škôlky, po odkvitnutí, aplikáciu opakovať 1-2x, v intervale 7-14 dní |
čerešne |
Nekróza kôry |
|
30-50 g |
|
1. ošetrenie na začiatku opadu listov, 2. ošetrenie za 10-14 dní, 3. ošetrenie pred rašením |
višne |
Nekróza kôry |
|
30-50 g |
|
1. ošetrenie na začiatku opadu listov, 2. ošetrenie za 10-14 dní, 3. ošetrenie pred rašením |