Okrem chutných plodov sa zároveň jedná o peknú popínavú rastlinu s tmavo zelenými listami a vonnými kvetmi v júni.
Plody sú rovnakej chuti a tvaru ako kiwi, veľkosti väčších egrešov, cca 2-4 cm dlhé, dozrievajú postupne. Najlepšie sú, keď začnú ľahko mäknúť – väčšinou na konci septembra. Nezrelé plody možno otrhať skôr a vložiť do vrecka s iným ovocím, produkujúcim etylén (napr. jablká), ponechať v izbovej teplote a plody dozrejú. Vďaka malej veľkosti plodov ľahšie dozrievajú a sú sladšie ako veľkoplodé druhy dovážané z južných štátov. Dozrieva od konca septembra do októbra. Po prvom mraze je dobré ich čo najskôr otrhať a zjesť – v tomto stave bývajú najchutnejšie, ale aj najrýchlejšie sa kazia. Stredne zrelé plody je možné skladovať pri teplote okolo 2-4°C počas 4 - 6 týždňov. Rastliny plodia na dvojročnom dreve, mnohokrát už druhý rok po výsadbe. Na opelenie kvetov potrebuje samčiu odrodu iného minikiwi blízko, vhodná je aj samoopelivá odroda Issai.
Prerezávať možno na konci zimy, kým nie je prítomná miazga, alebo ku koncu leta. Odstraňujú sa viac ako 3-4 ročné výhony, aby sa rastlina neustále zmladzovala. Kiwi potrebuje slnečnú polohu a mierne kyslú, kyprú zem. Pozor na prehnojenie – nechce potom kvitnúť. Tento kultivar bol špeciálne vyšľachtený pre odolnosť voči mrazom až -29°C.