Vinič stolový, bezsemenný 'KIŠMIŠ LUČISTYJ' štepený, kont. 2l

Kód: 2242
Stredne skoré Muškátové
€12,50 / ks €10,42 bez DPH
Skladom (>10 ks)

Dozrieva koncom augusta, až začiatkom septembra. Vyšľachtený bol v Moldavsku z odrôd Cardinal a Kišmiš Rozovyj. Je vysoko úrodný. Mrazuvzdorný do -18°C.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis vinifera 'Kišmiš Lučistyj'
Podpník Teleki 5BB K21 - silne a rýchlo rastúci podpník, dobrá odolnosť voči fyloxéry, odolná voči múčnatke a peronospóre. Dobre adaptuje, dobre sa zakorení, znáša suchšie podmienky a je vhodný aj do vápenatých pôd. Vznikla krížením amerických druhov Vitis berlandieri x Vitis riparia.
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie samoopelivá
Plody Strapce sú stredne veľké až veľké, 200 - 600 g, kónické, stredne voľné, dlhé až 40 cm. Bobule sú stredne veľké, 2 - 4 g. Dužina je pevná. Chuť je harmonická, jemne muškátová. Cukornatosť je 17-21°NM.
Zrenie na prelome augusta a septembra
Skladovanie

vhodná na stredne dlhé skladovanie, alebo ešte dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie)

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: