NATURA prírodné hnojivo na jahody a drobné ovocie 1,5 kg

Kód: 4846
€7 / ks €5,83 bez DPH
Skladom (>10 ks)

Obsahuje sladové klíčky s unikátnymi fytohormónmi na vytvorenie bohatého koreňového systému.

Detailné informácie

Podrobný popis

Hnojivo na jahody a drobné ovocie je vyrobené z čisto prírodných surovín, perovej múčky s pridaním melasy, melasových vápalkov sladových klíčkov a je vhodné na BIO pestovanie. Obsahuje potrebné živiny v priaznivom pomere včetne prirodzeného obsahu mikroprvkov pre dobrý rast a plodnosť. Sladové klíčky sú zdrohom fytohormónov, ktoré podporujú rast koreňového systému. Uvoľnovanie živín je rovnomerné počas celého vegetačného obdobia. Hnojivo zvyšuje sorpčnú kapacitu a biologickú aktivitu pôdy, a tým zlepšuje pôdnu štruktúru. Neobsahuje klíčivé semená burín.

Rozsah a spôsob použitia: používa sa na základné hnojenie pred výsadbou, prípadne na prihnojovanie počas vegetácie. Pred výsadbou rastlín ho rovnomerne rozhoďte na plochu a zapracujte do pôdy ručne zarýľovaním či strojovo zaoraním, pri prihnojovaní ho zapracujte do pôdy len plytko. Hnojivo nesmie prísť do styku s požívateľnými časťami rastlín. Je vhodné pre všetky druhy jahôd pestovaných v nádobách aj v záhonoch, na egreše, všetky druhy ríbezlí, malín, jostu a pod.

Dávkovanie: na základné hnojenie odporúčame použiť cca 1 - 3 kg na 10 m2; prihnojujeme cca 1x mesačne v dávke 0,1 - 1 kg na 10 m2.Dávku volíme podľa zásoby živín v pˇode a druhov rastlín a ich nárokov na živiny. Maximálna aplikačná dávka je 2 kg sušiny / m2 v priebehu 3 rokov.

Upozornenie: Uvedené dávky sú orientačné, pri konkrétnom stanovení dávky vychádzajte z pôdnej zásoby živín a aktuálnej potreby rastlín.

Chemické a fyzikálne vlastnosti: vlhkosť max. 15%; spálitelné látky v sušine min. 55%; celkový dusík ako N v sušine min. 2,5%; celkový fosfor ako P2O5 v sušine min. 0,5%; celkový draslík ako K2O v sušine min. 3,5%; hodnota pH 5 - 7; pomer C:N max. 30, obsah častíc pod 1,0 mm max 3%

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: