Japonské hrušky (nashi)
Nashi hrušky sú sladké, svieže a nie sú až tak veľmi aromatické ako niektoré iné druhy hrušiek. Majú jemnú a vyváženú sladkosť s miernou kyslosťou. Ich dužina je veľmi chrumkavá a šťavnatá, podobná textúre jablka, čo je jeden z dôvodov, prečo sú obľúbené ako snack alebo prísada do rôznych jedál. V porovnaní s európskymi hruškami majú omnoho pevnejšiu štruktúru. Japonské hrušky nashi sú nielen chutné, ale aj výživné. Obsahujú vitamíny A, C a K, ktoré prispievajú k imunite a zdraviu pokožky. Sú dobrým zdrojom vlákniny, ktorá podporuje trávenie.
Najpredávanejšie
Dozrieva na prelome augusta a septembra. Do rodivosti vstupuje skoro, vhodná do všetkých pestovateľských oblastí. Vysoká mrazuvzdornosť.
Dozrieva začiatkom augusta. Odroda je z japonského šľachtenia, je pomerne nová, veľmi populárna najmä v Japonsku a Kalifornii. Je rezistentná voči čiernej škvrnitosti, voči...
Dozrieva v polovici augusta. Staršia osvedčená odroda s aromatickou bielou dužinou. Odroda je vysoko úrodná. Je odolná voči chrastavitosti, voči mrazu (do -30 °C).
Dozrieva na prelome augusta a septembra. Silne rastie a veľmi dobre opeľuje aj ostatné odrody.
Dozrieva v polovici augusta. Atraktívna, dekoratívna odroda. Pravidelne a bohato rodí - staršie stromy prinášajú až 500 plodov za rok! Dorastá do 2,5 až 3 m.