Zákaznícka podpora:agrocentrum@agrocentrum.sk
Jazyk
Slovenčina

Vinič premium rezistent bezsemenný 'SETO GIANTS' štep., v kont. 2l

Kód: 111314
Stredne skoré Muškátové
€24,50 / ks €20,42 bez DPH
Skladom (>10 ks)

Dozrieva v koncom augusta. Unikátna odroda z Japonska, vznikla krížením odrôd Guzal Kara a Neo Muscat. Odolnosť voči chorobám je priemerná. Mrazuvzdorný do -15°C.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis sp. 'Seto Giants'
Podpník SO4 - rozšírený podpník, silne rastie. Voči chorobám - fyloxéra, peronospóra, múčnatka - je odolná. Je nenáročná na stanovište, dobre sa zakorení.
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie samoopelivá
Plody Strapce sú veľké, 900 - 1100 g, stredne husté, valcovité. Bobule sú veľké, 16 - 20 g, okrúhle. Po ošetrení giberlínom sa stanú bezsemenné a dosiahnú hmotnosť až 40 g! Dužina je mäsitá, chrumkavá. Šupka je tenká. Chuť je harmonická, svieža, sladká, muškátová, ovocná. Cukornatosť je okolo 16-19°NM.
Zrenie koniec augusta
Skladovanie len na krátku dobu, alebo dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie)
Odolnosť voči hubovým chorobám:

5/10

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: