Zemolezy
Zemolez kamčatský (Lonicera kamtschatica), známy aj ako kamčatská čučoriedka, je odolný ker, ktorý prináša aromatické, modrofialové bobule plné vitamínov a antioxidantov. Na rozdiel od čučoriedok, zemolez rastie rýchlejšie, je menej náročný na pôdu (nie je potrebné pravidelne okysľovať pôdu.) a dobre znáša chladnejšie podmienky.
Jeho bobule sú sladko-kyslé, výraznej chuti a často obsahujú viac antioxidantov než bežné čučoriedky. Hodí sa na čerstvú konzumáciu, džemy, sirupy alebo koláče. Pestovanie zemolezu kamčatského prináša nielen dekoratívny ker, ale aj bohatú úrodu chutných a výživných plodov, ktoré si zamiluje celá rodina.
Radenie produktov
Výpis produktov
Dozrieva na prelome mája a júna. Pochádza z kamčatskej oblasti. Je vysoko mrazuvzdorná, až do -45 C°. Rast kríka je bujný, rastie do výšky cca 1,7m, do šírky cca 1,4m.
Dozrieva na prelome mája a júna. Dorastá do 1,7 m. Silne rastie, prináša vysokú úrodu - až 2,5 kg z jedného kra. Odolnosť voči chorobám je vysoká. Je mrazuvzdorný až do -45°C,...


