Zákaznícka podpora:agrocentrum@agrocentrum.sk
Jazyk
Slovenčina

Vinič stolový 'CHASSELAS ČERVENÝ' štepený, kont. 2l

Kód: 2086
€9,99 / ks €8,33 bez DPH
Skladom (>10 ks)

Dozrieva v polovici septembra. Vyšľachtený bol v Francúzsku. Stredne silne rastie, pravidelne prináša vysokú úrodu. Na stanovište a pôdu nie je náročný. Dobre znáša sucho. Dobre znáša prepravu. Mrazuvzdorný do -19°C.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis vinifera 'Chasselas rose'
Podpník Teleki 5BB K21 - silne a rýchlo rastúci podpník, dobrá odolnosť voči fyloxéry, odolná voči múčnatke a peronospóre. Dobre adaptuje, dobre zakorení, znáša suchšie podmienky a je vhodný aj do vápenatých pôd.
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie samoopelivá
Plody

Strapce sú stredne veľké, 160 - 200 g, stredne husté. Dužina je šťavnatá, mäsitá, chrumkavá. Šupka je tenká. Chuť je neutrálna. Cukornatosť je vysoká.

Zrenie polovica septembra
Skladovanie

v ideálnych podmienkach až pár mesiacov, alebo ešte dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie), dobre znáša prepravu

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: