Vinič stolový, rezistentný 'NERO' štepený, kont. 2l
Kód: 2173Súvisiaci tovar
Hnojivo pre vinič podporuje zdravý rast, bohatú plodnosť a vysokú kvalitu hrozna vďaka optimálnemu zloženiu živín. Obsah horčíka zabezpečuje zelené listy a celkovú vitalitu viniča.
Špeciálne organominerálne granulované hnojivo NKP obsahuje všetky potrebné živiny vrátane mikroprvkov, ktoré sú dôležité pre komplexnú výživu viniča. Obsahuje horčík, síru,...
Dvojzložkový fungicídny prípravok vo forme vo vode dispergovateľných granúl na ochranu proti peronospóre viniča.
VermiVital Vinič je prírodné, organicko-minerálne hnojivo z vermikompostu obohatené o makroprvky N, S, Mg, Ca a mikroprvky Cu a Zn.
Postrekový fungicíd vo forme vo vode rozpustných mikrogranuliek určený proti hubovým chorobám poľných plodín, viniča, okrasných rastlín a drevín a proti erinóze a akarinóze na...
Podrobný popis
| Botanický názov | Vitis vinifera 'Nero' |
| Podpník | Teleki 5BB K21 - silne a rýchlo rastúci podpník, dobrá odolnosť voči fyloxéry, odolná voči múčnatke a peronospóre. Dobre adaptuje, dobre sa zakorení, znáša suchšie podmienky a je vhodný aj do vápenatých pôd. Vznikla krížením amerických druhov Vitis berlandieri x Vitis riparia. |
| Stanovište | teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia). |
| Opeľovanie | samoopelivá |
| Plody |
Strapce sú stredne veľké, 200 - 300 g, husté. Bobule sú stredne veľké, 3 - 4 g, oválne. Dužina je chrumkavá, šťavnatá, mäsitá. Šupka je tenká. Chuť je harmonická, sladká, ovocná. Cukornatosť je 19-20°NM. |
| Zrenie | polovica augusta |
| Skladovanie |
len na krátku dobu, alebo dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie), dobre znáša prepravu, jediná stolová odroda vhodná na výrobu červeného vína i aj rozé |
|
Prípravky na prevenciu a liečbu |
Múčnatka viniča - Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando, Signum Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne. |
Dodatočné parametre
| Kategória: | Rezistentné odrody |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 9900270310001 |
Dozrieva v prvej polovici septembra. Vyšľachtený bol vo Francúzsku z odrôd Lival a Cardinal. Stredne silne rastie. Odolnosť voči hubovým chorobám je dobrá. Dobre znáša prepravu.
Dozrieva na prelome augusta a septembra. Vyšľachtený bol v Taliansku z odrôd Chasselas Napoleon x Muškát z Hamburgu. Dobre znáša prepravu, má vysokú trhovú hodnotu. Dobre znáša...
Dozrieva koncom septembra. Stredne silne rastie, prináša vysokú úrodu. Na stanovište nie je náročný, preferuje kvalitnú pôdu. Odolnosť voči hubovým chorobám je vysoká. Je...
Dozrieva koncom augusta. Vyšľachtený bol v Maďarsku. Silne rastie, prináša vysokú úrodu. Na pôdu a stanovište nie je náročný. Odolnosť voči hubovým chorobám je výborná....
Dozrieva na prelome augusta a septembra. Vyšľachtený bol v Maďarsku z odrôd Eger 2 x (Pannónia x Mathiasz János diadala). Silne rastie, prináša vysokú úrodu, vyžaduje aj...
Dozrieva začiatkom septembra. Na stanovište nie je náročný. Odolnosť voči hubovým chorobám je dobrá. Je mrazuvzdorný.
Dozrieva v polovici septembra. Silne rastie, je spoľahlivý, prináša vysokú úrodu. Odolnosť voči chorobám je dobrá. Mrazuvzdorný do -25°C.
Dozrieva v druhej polovici septembra. Prináša vysokú úrodu. Nie je náchylný na praskanie. Dobre znáša prepravu. Mrazuvzdorný do -19°C.
Dozrieva v polovici septembra. Vyšľachtený bol v Maďarsku. Na pôdu nie je náročná. Silne rastie, je vhodná aj na pergole. Vyžaduje pravidelnú zelenú prácu. Dozreté strapce dlho...
Dozrieva v prvej polovici septembra. Vyšľachtený bol vo Švajčiarsku. Odolnosť voči hubovým chorobám je vysoká. Mrazuvzdorná do -23°C.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
