EVERZYM Liquid enzým 12g
Kód: 557939Podrobný popis
Použitie:
Na úpravu rmutu, muštu, vína a destilátov vyrobených z hrozna a ovocia ako pektín rozkladajúci prípravok, ktorý zvyšuje obsah čistého muštu a zároveň pomáha uvoľneniu farbív a aromatických látok, uľahčuje lisovanie a čírenie.
Potrebné množstvo enzýmu rozpustiť v 20-násobnom množstve rmutu alebo muštu. Takto získaný materiál pridáme za stáleho miešania rovnomerne do celého ošetrovaného množstva. Ideálna teplota počas práce je 15-30 °C. Pri teplotách pod 10 °C a nad 50 °C je prípravok neúčinný.
Minimálny čas pôsobenia je 1-3 hodiny. Aktivitu enzýmu môžeme blokovať pomocou bentonitového čírenia alebo zvyšovaním teploty (pasterizáciou).
Odporúčané skladovanie: Produkt EVERZYM LIQUID sa odporúča skladovať pri teplote 5-15 °C.
Zloženie: Prípravok vyrobený z húb rodu Aspergillus Niger.
Dodatočné parametre
Kategória: | Vinárske potreby |
---|---|
EAN: | 5999551571280 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.