Vinič premium rezistent 'PODAROK ZÁPOROŽIU' zak. odrezky v kont. 2l

Kód: 2608
Stredne skoré
€16,50 / ks €13,75 bez DPH
Momentálne nedostupné
Položka bola vypredaná…

Dozrieva koncom augusta, začiatkom septembra. Bol vyšľachtený v Ukrajine z odrôd Talizman x V 70-90 + R-65. Má stredne silný rast. Odolnosť voči chorobám je nadpriemerná. Je veľmi dekoratívny, vynikajúcy a kvalitný. Nie je náchylný na praskanie, osy ho nepoškodia. Mrazuvzdorný do -25°C.

Detailné informácie

Podrobný popis

Botanický názov Vitis sp. 'Podarok Zaporožju'
Podpník zakorenený odrezok
Stanovište teplé, slnečné a vzdušné stanovište, orientované na juh alebo juhozápad. Nekladie veľké nároky na pôdu, dobre sa mu darí v piesčitej, hlinitej ale aj vo vápenatej pôde. Najlepšie sú hlboké, priepustné hlinito-piesočnaté pôdy bohaté na živiny. Za pravidelné hnojenie odvďačia sa vám bohatou úrodou (odporúčame organické hnojivá). Nároky na vodu má stredné. Potrebuje min. 350mm zrážok počas vegetačného obdobia. Doplnková závlaha je nutná iba v prvých rokoch po výsadbe (počas zakorenenia).
Opeľovanie cudzoopelivý
Plody Strapce sú veľmi veľké, 800 - 900 g, ale dosahuje aj 1,5 kg-ové. Bobule sú tiež veľké, 10 - 15 g. Dužina je mäsitá, šťavnatá, chrumkavá. Chuť je sladká, lahodnej ovocnej chuti. Cukornatosť 15-18°NM.
Zrenie na prelome augusta a septembra
Skladovanie len na krátku dobu, alebo dlhšie v spracovanom i v zmrazenom stave (džem, konzervy, sušené ovocie)
Odolnosť voči hubovým chorobám:

8/10

Prípravky na prevenciu a liečbu

Múčnatka viniča - Cabrio Top, Kumulus WG, Sulfurus, Thiovit Jet, Vivando
Peronospóra viniča - Cabrio Top, Cuproxat, Champion 50 WG, Kocide 2000, Orvego, Polyram WG
Botrytída (pleseň sivá) - Cantus, Prolectus, Magnicur Quick
Chloróza viniča - Forestina Kapka na vinič, Forestina Fytovit, Florasin Lignovit FE, Agrichem Ferrovit

Správny výber stanovišťa, udržiavací rez každoročne.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: